Premierul Ludovic Orban afirmă că PNL susţine creşterea indemnizaţiilor de care beneficiază persoanele cu handicap în funcţie de inflaţie, aşa cum se întâmplă cu alte venituri ale populaţiei, cum ar fi pensiile. Orban anunţă că Guvernul va aloca bani pentru indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi acolo unde autorităţile locale nu au avut fonduri şi sunt restanţe la plata indemnizaţilor acestora şi a însoţitorilor lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"La indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi trebuie aplicat un sistem oarecum similar, pe indexare anuală. Ele rămân în urmă, nu sunt corelate nici măcar cu inflaţia, adică să compenseze puterea de cumpărare datorită creşterii preţurilor, deci, ideea noastră e foarte simplă: indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi să crească după o anumită formulă care să ţină cot de inflaţie, ca şi la pensii”, a declarat Ludovic Orban, miercuri seară, la România Tv. 
 
Premierul a susţinut că în anul 2020, care a fost an electoral, la unele autorităţi locale nu au mai rămas bani pentru unele plăţi pentru domeniul social, pentru că au fost situaţii în care s-au făcut cheltuieli la alte capitole, iar Guvernul sprijină financiar unele autorităţi locale şi Consilii Judeţene care nu mai au bani pentru funcţionarea Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.