Premierul Ludovic Orban spune că s-a depăşit momentul de criză în privinţa materialelor medicale de protecţie, mai ales că s-au făcut unele achiziţii, iar firme româneşti au început sau urmează să înceapă producţie de măşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Acţionăm pe două direcţii. Cred că am depăşit momentul de criză a materialelor. Deja au intrat fie prin achiziţiile Unifarm, fie prin achiziţiile derulate prin Oficiul Naţional al Achiziţiilor, fie prin parteneri gen Crucea Roşie sau prin implicarea unor parteneri privaţi. Avem intrări semnificative în România pentru echipamente, substanţe şi medicamente”, a declarat premierul Ludovic Orban, la B1 Tv, miercuri seara.
 
Orban a spus că s-au acordat autorizaţii unor producători români, pentru realizarea de măşti medicale de protecţie. 
 
"În ceea ce priveşte măştile pentru populaţie, pe lângă importurile pe care le facem suntem angrenaţi în susţinerea producătorilor români. Pe lângă autorizarea care se făcea prin Agenţia Naţională a Medicamentului, prin Ordonanţa Militară am acordat competenţa de autorizare pentru aceşti producători, dar şi pentru entităţile din subordinea Ministerului Apărării. Deja se produc în România măşti chirurgicale, combinezoane, substanţe dezinfectante şi numărul producătoroilor va creşte. Susţinem mai multe companii care au ca proiect fabricarea măştilor FFP2 şi FFP 3. După 15 aprilie vor putea pune în funcţiune utilajele şi a procura materialele necesare pentru producţia acestor echipamente. În ceea ce priveşte substanţele dezinfectante, a apărut o criză... am avut o penurie, încercăm să modificăm legislaţia în domeniul fiscal pentru ca producătorii români să introducă în producţie aceste substanţe. Trebuie să dăm drumul la producţia internă pentru a asigura cantităţile necesare care să ne permită să asigurăm distribuţia echipamentelor în zonele vulnerabile”, a mai declarat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.