Premierul Ludovic Orban a cerutmarţi, înaintea şedinţei de Guvern, ca Poliţia de Frontieră să crească vigilenţa la toate punctele de intrare în ţară. De asemenea, premierul a cerut un plan pentru creşterea efectivelor de epidemiologi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Trebuie să creştem determinarea instituţiilor în lupat cu coronavirus şi luarea de măsuri de combatere, de anticipare şi să pregătim analize de impact şi în alte domenii.  Am văzut inventivitatea unora dintre concetăţenii noştri”, a afirmat Orban, referindu-se la faptul că cei  21 de pasageri ai unui autocar care a intrat prin Vama giurgiu au încercat să ascundă faptul că veneau din Italia. 
Ministrul de Interne a precizat că cei 21 de pasageri, despre care a afirmat că au forţat intrarea la Girgiu veneau din Sicilia şi Calabria,  sunt în carantină.
”Odată cu suspendarea tuturor formelor de transport organizat va trebui să creştem atenţia şi vigilenţa faţă de transportul cu maşini personale şi microbuze cu sub 9 locuri. Va trebui să mobilizaţi Poliţia de Frontieră şi DSP-urile. Să implementaţi cu eficienţă formularul nou, pentru că obiectivul nostru clar este să aflăm de unde vin oamenii, pe ce traseu şi să luăm măsurile care se impun.  Vă atrag atenţia că, în urma deciziei Guvernului Italia, toată Italia este zonă roşie, cu consecinţele de rigoare. Poliţia de Frontieră să crească vigilenţa pe toate punctele de intrare în ţară”, a precizat Orban.
De asemenea, Orban a afirmat că sunt rpobleme legate şi de controlul izolării la domiciliu.
”În afară de verificările prin poliţie, Jandarmerie, va trebui să responsabilizaţi reprezentanţii autorităţilor locale, penttru verificarea şi inventarierea familiilor care au nevoie de aprovizionare şi a celor care pot să beneficieze de acest sprijin. Transmiteţi, prin prefecţi, că avem capacitatea financiară să asigurăm resursele financiare pentru toate persoanele care sunt în izolare la domiciliu”, a recomandat premierul.
El a mai apreviat vă avem nevie de epidemiologi ca de aer şi că trebuie găsită o variantă de angajare a medicilor epidemiologi.
”Avem nevoie de implicare imediată pentru anchetele epidemiologice, pentru că asta poate reduce dramatic răspândirea, dacă avem capacitatea de a face repede anchetele. Este fundamentală viteza de derulare. (...) Vă rog să-mi prezentaţi rapid un plan de creştere a efectivelor de epidemiologi”, a solicitat Ludovic Orban.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.