Premierul Ludovic Orban a anunţat că în şedinţa Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă(CNSU) de joi seară vor fi adoptate deciziile privind reluarea activităţilor culturale în spaţii închise şi privind redeschiderea restaurantelor în interior. Acestea urmează să fie transpuse în hotărâre de Guvern până la 1 septembrie, pentru a putea fi emise ordinele privind regulile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ludovic Orban a afirmat, la începutul şedinţei de Guvern de joi seară, că va fi adoptată în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă decizia privitoare la deschiderea activităţilor culturale în spaţii închise - spectacole, teatru, concerte, cinematografe.
 
"De asemenea, va trebui să adoptăm regulile privind reluarea activităţii pentru restaurante în spaţii închise, restaurante ale hotelurilor, motelurilor, pensiunilor. Hotărârea CNSU va fi transpusă în hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie astfel încât să fie emise ordinele comune privind regulile", a spus Orban.
 
El a adăugat că în cazul activităţilor culturale ordinul comun al Ministerului Culturii şi Ministerului Sănătăţii trebuie pus în dezbatere publică vineri, iar în cazul restaurantelor va trebui un ordin comun al Ministerului Sănătăţii, Ministerului Economiei şi preşedintelui ANSVSA.
 
"Va trebui să asigurăm nişte reguli care să reducă la maiximum posibil riscul de răspândire a virusului odată cu aceste activităţi şi sunt convins că reglementări vor fi clare astfel încât să poată fi respectate. Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor, agenţilor economici care îşi vor realua activităţile să fie parteneri cu noi în asigurarea respectării regulilor astfel încât să nu existe o creştere a numărului de infectări", a mai spus Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.