Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a aprobat, în şedinţa de duminică, trecerea a opt unităţi de învăţământ din Capitală, aflate în scenariul galben, la scenariul roşu, iar cinci şcoli care erau încadrate în scenariul roşu au fost trecute în cel galben, potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Instituţia Prefectului- Municipiul Bucureşti anunţă că, astăzi, 13.09.2020, ora 16.00, s-a desfăşurat şedinţa extraordinară a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

S-a aprobat trecerea din Scenariul Galben de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unităţile de învăţământ din Municipiului Bucureşti în Scenariul Roşu de organizare şi desfăşurare în unităţile de învăţământ din Municipiului Bucureşti pentru următoarele unităţi de învăţământ:

1. Şcoala Postliceală Sanitară ”Sf. Vasile cel Mare” - str. Gheorghe Pop de Băseşti nr. 26a, sector 2
2. Colegiul Naţional Şcoala Centrală – Str. Icoanei nr. 3, 5, sector 2
3. Şcoala Gimnazială Leonardo Da Vinci – Str. Gheorghe Petraşcu, sector 3
4. Gradiniţa nr. 245 - Str. Tunsu Petre nr. 9, sector 5
5. Şcoala Gimnazială 280 - Str. Serg. Ghe. Donici nr. 4a, sector 5
6. Şcoala Gimnazială 126 - Str. Lereşti nr. 12, sector 5
7. Şcoala Gimnazială Adrian Păunescu - Al Valea Prahovei nr. 1, sectorul 6
8. Gradiniţa Zâna Florilor – Str. Cetăţuia nr. 10, sector 6
 
Totodată, s-a aprobat trecerea din Scenariul Roşu de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unităţile de învăţământ din Municipiului Bucureşti în Scenariul Galben de organizare şi desfăşurare în unităţile de învăţământ din Municipiului Bucureşti pentru următoarele unităţi de învăţământ:
 
1. Şcoala Gimnazială 179 – Str. Ardealului nr. 34, sector 1
2. Şcoala Gimnazială 156 - str. Dealul lui Tugulea nr. 35, sector 6
3. Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii Ghe. Airinei - Str. Romancierilor nr. 1, sector 6
4. Şcoala Primară Rainbow Kids – Str. Gral Ion Dragalina Nr. 8, sector 5
5. Grădiniţa Garmy Kids - Şos. Vitan Bârzeşti nr. 7d-7e, sector 4”, arată comunicatul de presă al Instituţiei Prefectului Bucureşti.
 
De asemenea, CMBSU a decis ca din 14 septembrie să fie suspendat procesul de învăţământ organizat în modalitatea „faţă în faţă” pentru o perioadă de 14 zile, pentru Grădiniţa Teddybar din Şoimăreştilor nr. 29, Sector 1, Bucureşti şi pentru Colegiului Economic „Viilor” Bucureşti din şos. Viilor nr.38, sector 5, Bucureşti.

Monica Anisie a anunţat, la finalul videoconferinţei cu inspectorii generali şcolari duminică, că în acest moment sunt 11 judeţe din ţară unde nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu, ele putând să îşi desfăşoare activitatea în scenariul galben sau verde.

Ministrul Educaţiei a adăugat că 12.423 unităţi care funcţionează în scenariul verde, 4.915 în scenariul galben şi 262 unităţi în scenariul roşu.

Totodată, ea a mai spus că 106 cadre didactice sunt spitalizate, 293 cadre didactice aflate în carantină şi vor să desfăşoare activitatea online şi 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical. Sunt 147 de cadre didactice care, începând cu 1 septembrie, au depus dosarele de pensionare la inspectoratele şcolare.

Anisie a precizat că 607 de unităţi de învăţământ din Capitală sunt în scenariul galben, iar 29 sunt în cel roşu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.