Opt mii de porţii de fasole cu cârnaţi vor fi oferite la Alba Iulia de 1 Decembrie, autorităţile locale pregătind şi un spectacol pirotehnic 3D, concerte de muzică populară şi uşoară, dar şi o paradă militară cu trupe şi tehnică de luptă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Primăriei municipiului Alba Iulia au declarat luni că zilele acestea sunt stabilite ultimele detalii ale programului pe care îl pregătesc autorităţile locale de Ziua Naţională.

Câteva zeci de bucătari din întreaga ţară vor veni la Alba Iulia de 1 decembrie şi vor prepara în aer liber două tone de fasole şi câteva sute de kilograme de cârnaţi, apoi mâncarea, aproximativ 8.000 de porţii, va fi împărţită gratuit spectatorilor, evenimentul fiind denumit ”Marea Unire a bucătarilor”.

Conform organizatorilor, mâncarea va fi pregătită într-un ceaun imens.

Programul dedicat Zilei Naţionale va include şi concerte de muzică uşoară şi populară dar şi un spectacol pirotehnic special. Denumit ”Emotion România”, acesta include proiecţii 3D realizate cu ajutorul articolelor pirotehnice, printre acestea fiind şi inimi în culorile tricolorului, mai spun reprezentanţii Primăriei.

De asemenea programul pregătit la Alba Iulia pentru sărbătorirea Zilei Naţionale va include şi momente solemne, precum şi o paradă cu militari şi tehnică de luptă din structurile Armatei, Ministerului de Interne şi a altor instituţii.

Reprezentanţii hotelurilor din Alba Iulia, dar şi din împrejurimi, susţin că unităţile de cazare sunt ocupate aproape în întregime pe perioada Zilei Naţionale, mulţi dintre clienţi făcând rezervări încă din luna octombrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.