Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a decis, în urma unei analize, introducerea de restricţii privind redeschiderea restaurantelor în patru localităţi, deşi incidenţa cumulată a cazurilor de COVID - 19 este depăşită în opt localităţi, însă în patru dintre ele cazurile sunt în centre rezidenţiale, monitorizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se restricţionează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, pe teritoriul a patru unităţi administrativ-teritoriale:  Oraşul Târgu Ocna; Comuna Măgura; Comuna Mănăstirea Caşin; Comuna Tamaşi. În aceste UAT-uri, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. În situaţia în care activitatea operatorilor economici de pe teritoriul acestor UAT-uri este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.  De asemenea, se restricţionează activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, pe teritoriul acestor 4 UAT-uri”, se arată în hotărârea CJSU Bacău.

Potrivit sursei citate, restricţiile se vor ridica prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă când incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, în funcţie de comunicarea Direcţiei de Sănătate Publică.

Totodată, în alte patru localităţi din judeţ incidenţa cazurilor de COVID - 19 este mai mare sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, dar pentru aceste localităţi nu au fost impuse restricţii, deoarece îmbolnăvirile sunt în centre rezidenţiale, monitorizate de autorităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.