ONG Mare Nostrum a anunţat că, de la începutul anului, au eşuat pe litoralul românesc 53 de delfini, tot atâţia câţi eşuaseră în cursul anului 2019. Cei mai mulţi delfini eşuaţi au fost în Năvodari, Mamaia, Eforie şi Vama Veche.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ONG Mare Nostrum a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că de la începutul anului şi până acum au fost înregistrate 53 de cazuri de delfini eşuaţi pe tot litoralul românesc, în condiţiile în care anul trecut numărul total de eşuări a fost tot de 53. Cele mai multe cazuri de delfini eşuaţi s-au înregistrat în zona Năvodari, Mamaia, Eforie şi Vama Veche.

“Ne-am fi dorit ca pandemia să limiteze şi numărul de cazuri de delfini eşuaţi, dar din păcate nu s-a întâmplat acest lucru. O mare parte din cazuri au fost înregistrate în aprilie, când teoretic, există prohibiţie la calcan. Cu toate acestea, în decurs de o săptămână, ne-am dus la 11 cazuri de eşuări, o treime din ele având ca motiv principal plasele pescăreşti”, afirmă Marian Paiu, expert ecolog, coordonator Departament Conservarea Biodiversităţii în cadrul ONG Mare Nostrum.

Problema delfinilor eşuaţi nu este una nouă, dar este una cât se poate de dramatică, în condiţiile în care numărul delfinilor din Marea Neagră scade constant, a precizat ONG Mare Nostrum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.