Aproape o treime din bugetul Consiliului Judeţean Iaşi va fi direcţionată în acest an către investiţii, una dintre priorităţi fiind contruirea parcurilor industriale de la Leţcani şi Holboca, precum şi dezvoltarea celui deja existent, de la Miroslava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Judeţean Iaşi a aprobat, miercuri, în şedinţă extraordinară, bugetul pentru anul 2021, veniturile instituţiei fiind estimate la 1.196.013,40 milioane lei, în timp ce cheltuielile la 1.476.788,73 milioane lei.

Conducerea CJ Iaşi afirmă că proiectul de buget prevede investiţii majore la capitolul dezvoltare, astfel încât peste 30 la sută din buget va fi direcţionat pentru această secţiune.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Ne dorim ca în judeţul Iaşi să nu mai existe drumuri neasfaltate. Dezvoltarea infrastructurii rutiere este o prioritate pentru administraţia liberală. Noutatea faţă de anii trecuţi privind aprobarea bugetului general al Consiliului Judeţean constă în investiţiile majore dedicate instituţiilor din subordine, fie că vorbim de spitale sau de sectorul cultural. De asemenea, ţin să menţionez că este pentru prima dată când toate UAT-urile din Iaşi primesc bani din bugetul de stat în funcţie de proiectele de investiţii şi nu de culoarea politică. Îmi doresc ca acestea să fie viziunea şi modul de lucru pentru întreg mandatul”, a declarat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Pe lista de investiţii în judeţul Iaşi figurează construirea de parcuri industriale în localităţile Leţcani şi Holboca, precum şi dezvoltarea parcului industrial deja existent, cel de la Miroslava.

Liderul consilierilor judeţeni PNL, Romeo Vatră, a afirmat că este pentru prima dată când ”o serie de drumuri ce au fost mereu omise sunt acum în lista de investiţii aferentă bugetului Consiliului Judeţean Iaşi”.

„O sumă importantă, adică 119,92 milioane lei, este alocată pentru lucrarea cea mai importantă de infrastructură, respectiv axa rutieră strategică Iaşi-Suceava. De asemenea, aproape 12 milioane de lei sunt alocaţi pentru modernizarea drumului judeţean DJ249 A, pe sectorul cuprins între localităţile Mânzăteşti şi Ungheni, în cadrul proiectului Creşterea accesibilităţii transfrontaliere prin modernizarea infrastructurii de interes local din judeţul Iaşi şi Raionul Sîngerei, Republica Moldova”, a afirmat Romeo Vatră, liderul consilierilor judeţeni PNL.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.