O primă cursă TAROM va pleca spre Tel Aviv, miercuri seară, pentru a repatria 150 de călători afecaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O primă cursă specială TAROM va decola astăzi, în jurul orei locale 21:50, către Tel Aviv (aeroportul Ben Gurion) pentru repatrierea din Israel a aproximativ 150 cetăţeni români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air”, a transmis, miercuri seară, ministrul Transporturilor.  

Potrivit lui Sorin Grindeanu, ”compania aeriană naţională a României (TAROM) doreşte să se asigure astfel că cetăţenii români sunt transportaţi în cele mai bune şi sigure condiţii înapoi acasă”.  

”Mulţumim echipajelor TAROM pentru răspunsul prompt şi pentru asumarea acestei misiuni speciale”, a mai afirmat ministrul Transporturilor.  

Guvernul a alocat, miercuri, din Fondul de rezerbă, 5 milioane de lei către TAROM, compania urmând a se ocupa de repatrierea românilor care şi-au notificat situaţia.  

Potrivit estimărilor, aproximativ 3.000 de călători sunt afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, iar premierul Nicolae Ciucă anunţa, miercuri dimineaţă, că peste 2.000 dintre aceştia îşi anunţaseră deja la MAE situaţia.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.