O platformă de foraj petrolier gigantică a sosit, miercuri, în Portul Constanţa, aceasta având lungime de 115 metri şi o lăţime de aproape 87 de metri, fiind prevăzută cu locuri pentru 200 de persoane. Platforma dispune de helioport, spital, săli de recreere, mai multe dintre componentele acesteia au fost demontate pentru a putea trece prin strâmtorile Dardanele şi Bosfor, urmând ca, după reasamblare, să fie utilizată pentru executarea lucrărilor de foraj în Marea Neagră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale Administraţie Porturilor Maritime Constanţa, platforma de foraj petrolier gigantică ”Scarabeo 9” a sosit, miercuri, în Portul Constanţa, fiind proiectată să efectueze foraje până la peste 15.000 de metri adâncime.

La tranzitarea strâmtorilor, platforma a fost însoţită de patru remorchere, o navă de intervenţie în caz de urgenţă şi o ambarcaţiune.

Din cauza restricţiilor de înălţime şi adâncime la tranzitarea strâmtorilor Dardanele şi Bosfor, platforma a fost dezasamblată, la Constanţa sosind fără partea superioară, iar componentele demontate vor ajunge ulterior, în România, la bordul unor nave maritime.

Platforma a acostat în dana 80, din terminalul Comvex, care dispune de adâncimile necesare. Apoi, timp de circa două luni, vor fi efectuate lucrările de reasamblare şi pregătire a platformei pentru executarea lucrărilor de foraj în Marea Neagră.

Scarabeo 9 aparţine companiei Saipem, una dintre cele mai mari companii din lume, cu activitate în sectorul petrolier. Înmatriculată sub pavilion Bahamas, Scarabeo 9 este o platformă de foraj maritim semi-submersibilă de ultimă generaţie, fiind construită în anul 2009.

Aceasta este proiectată să lucreze până la adâncimi de 12.000 ft (3.657,60 metri) şi să efectueze foraje până la 50.000 ft (15.240 metri). Are 36.863 tone registru brut, lungimea de 115 metri şi lăţimea de 86,33 metri.

Platforma este prevăzută cu locuri pentru 200 de persoane, dispune de helioport, spital, săli de gimnastică şi de recreere.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.