Piaţeta situată în vecinătatea Ministerului Agriculturii, vizavi de Teatrul Naţional, la intersecţia dintre Bulevardul Carol I şi Bulevardul I.C. Brătianu ar putea să poarte numele lui Radu Beligan, dacă în Consiliul General al Municipiului Bucureşti se va vota în şedinţa de săptămâna viitoare propunerea primarului Gabriela Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul general al Capitalei informează, miercuri, că va propune Consiliului General, în şedinţa de săptămâna viitoare, ca piaţeta dintre Bd. Carol I şi Bd. I.C. Brătianu să poarte numele actorului Radu Beligan.

Firea spune că va introduce pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care piaţeta situată în vecinătatea Ministerului Agriculturii, vizavi de Teatrul Naţional, la intersecţia dintre Bd. Carol I şi Bd. I.C. Brătianu să poarte numele actorului.

"Timp de peste şapte decenii, maestrul Radu Beligan a marcat scena mai multor teatre bucureştene şi naţionale, fiind unul din principalii reprezentanţi ai generaţiei de aur a teatrului românesc. Această carieră artistică de excepţie merită pe deplin omagiul nostru, al bucureştenilor, drept pentru care voi propune Consiliului General, chiar în şedinţa de săptămâna viitoare, să aprobe ca piaţeta dintre Bd. Carol I şi Bd. I.C. Brătianu să poarte numele maestrului Radu Beligan. Am toată convingerea că propunerea va fi acceptată de consilieri”, a declarat Gabriela Firea.

Edilul Capitalei precizează că proiectul de hotărâre va conţine un articol prin care se va abroga art. 2 alin b, din HCGMB nr. 31/2003, care prevede că numele unor persoane pot fi atribuite unor de străzi sau altor spaţii urbane după cel puţin trei ani de la încetarea din viaţă a persoanei în cauză, considerând că această restricţie nu se justifică în niciun fel în cazul maestrului Radu Beligan.

Actorul Radu Beligan, în vârstă de 97 de ani, a murit, miercuri, la Spitalul Elias, în urma unui stop cardio-respirator.

"Maestrul Radu Beligan a fost internat în Spitalul de Urgenţă Elias vineri, la ora 13.00, în secţia de Terapie Intensivă, în stare de degradare biologică progresivă, în contextul vârstei. Pe perioada internării, a beneficiat de monitorizare strictă a funcţiilor vitale şi a confortului fizic şi psihic adecvate. A decedat miercuri, la ora 13.00, în urma unui stop cardio-respirator ireversibil”, a spus, pentru News.ro, direcctorul medical al Spitalului Elias, Dana Safta. 

Actorul s-a născut pe 14 decembrie 1918, în satul Gălbeni din judeţul Bacău. Radu Beligan, a cărui longevitate artistică a fost recunoscută şi de reprezentanţii Guinness World Records, a fost unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai scenei teatrale naţionale, ocupând, de asemenea, funcţiile de director al Teatrului de Comedie, între anii 1961 şi 1969, şi al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), între anii 1969 şi 1990.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.