Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa s-a deplasat, în urma unui apel la 112 primit în jurul orei 15.00, la Cheile Zănoagei pentru a acorda primul ajutor unei persoane accidentate. Victima avea o fractură la picior, iar echipa a trebuiut să imobilizeze articulaţia afectată cu ajutorul atelelor vacuum şi să o transporte cu targa către lacul Scropoasa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În urma unui apel primit astăzi, în jurul orei 15:00 din partea dispeceratului integrat 112, echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa a fost solicitata să intervină.
 
Din informaţiile primite, persoana accidentată, se afla în Cheile Zănoagei şi prezenta un traumatism la nivelul membrului inferior, fiind în imposibilitate de a continua traseul.
 
O echipă formată din 5 salvatori montani de la baza Peştera a plecat spre locul mai sus indicat, iar în sprijinul acestor s-a alăturat un salvator montan de la baza Zănoaga.
 
Ajunşi la victima, aceasta prezenta dureri în zona maleolara externă şi internă, decizia medicului echipei fiind de imobilizare a articulaţiei afectate cât şi a celei superioare cu ajutorul atelelor vacuum şi transportul cu ajutorul tărgii UT 2000 către lacul Scropoasa.
 
Din cauza efectelor vremii din ultima perioadă, traseul fiind afectat de viituri, transportul victimei a fost unul dificil şi s-a întins pe o perioadă de aproximativ 2 ore.
 
Specificam faptul că apartinatorii au dorit transportul victimei cu maşina personală, refuzând transportul cu ambulanţa”, arată comunicatul de presă al Salvamont Dâmboviţa.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.