Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa s-a deplasat, în urma unui apel la 112 primit în jurul orei 15.00, la Cheile Zănoagei pentru a acorda primul ajutor unei persoane accidentate. Victima avea o fractură la picior, iar echipa a trebuiut să imobilizeze articulaţia afectată cu ajutorul atelelor vacuum şi să o transporte cu targa către lacul Scropoasa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În urma unui apel primit astăzi, în jurul orei 15:00 din partea dispeceratului integrat 112, echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa a fost solicitata să intervină.
 
Din informaţiile primite, persoana accidentată, se afla în Cheile Zănoagei şi prezenta un traumatism la nivelul membrului inferior, fiind în imposibilitate de a continua traseul.
 
O echipă formată din 5 salvatori montani de la baza Peştera a plecat spre locul mai sus indicat, iar în sprijinul acestor s-a alăturat un salvator montan de la baza Zănoaga.
 
Ajunşi la victima, aceasta prezenta dureri în zona maleolara externă şi internă, decizia medicului echipei fiind de imobilizare a articulaţiei afectate cât şi a celei superioare cu ajutorul atelelor vacuum şi transportul cu ajutorul tărgii UT 2000 către lacul Scropoasa.
 
Din cauza efectelor vremii din ultima perioadă, traseul fiind afectat de viituri, transportul victimei a fost unul dificil şi s-a întins pe o perioadă de aproximativ 2 ore.
 
Specificam faptul că apartinatorii au dorit transportul victimei cu maşina personală, refuzând transportul cu ambulanţa”, arată comunicatul de presă al Salvamont Dâmboviţa.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.