Un bărbat a venit, joi, la protestul din faţa Senatului faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea cu o pancartă pe care erau mesaje critice la adresa manifestanţilor, care erau acuzaţi că sunt manipulaţi de miliardarul George Soros, jandarmii intervenind în momentul în care protestatarii au început să vocifereze la adresa bărbatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pancarta conţinea mesajul "Soros certified" (garantat de Soros - n.r.). El a afirmat că mesajul pancartei "se referă la beneficiarul acestei mişcări de stradă şi de fapt al tuturor mişcărilor de stradă", George Soros.

El a fost huiduit de mulţime în momentul în care şi-a făcut apariţia în mijlocul protestatarilor. La câteva minute după ce a venit, jandarmii au intervenit şi l-au luat din rândul manifestanţilor.

Aproximativ 1.000 de persoane protestează joi, în faţa Senatului, faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea şi a senatorilor care au votat împotriva cererii DNA de urmărire penală şi afişează pancarte pe care cer demisia lui Oprea şi a parlamentarilor cu probleme penale.

La aproximativ 30 de minute de la începutul protestului, aproximativ 300 de persoane se strânseseră deja în faţa Senatului. Manifestaţii au venit cu pancarte pe care scrie "Vrem dreptate!", "Egalitate în faţa legii", "Demisia urgentă a cercetaţilor penal" şi "Parlament murdar, nu mai tolerăm nesimţirea voastră". În jurul orei 19, erau deja peste 1.000 de protestatari.

La protest a venit şi un grup de circa 20 de motociclişti.

Printre participanţi se află şi actorul Marius Vizante, care a postat pe Facebook un mesaj împotriva lui Gabriel Oprea.

Şi liderul USR Clotilde Armand a venit să protesteze în faţa Senatului, în pofida apelului făcut de Nicuşor Dan, ca membrii cunoscuţi ai formaţiunii să nu vină la manifestare pentru a nu fi acuzaţi de politizare. Armand a declarat, pentru News.ro, că a venit "în calitate de cetăţean", şi nu de membru de partid, pentru a cere demisia lui Gabriel Oprea.

Mii de oameni şi-au anunţat prezenţa la mai multe mitinguri care ar urma să aibă loc, joi, în Bucureşti, Timişoara, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Iaşi şi Galaţi, în semn de protest faţă de votul prin care Senatul a respins cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.