O navă maritimă de patrulare franceză se va afla în Portul Constanţa, în perioada 4-7 decembrie, urmând să desfăşoare mai multe exerciţii comune cu Marina Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Ambasadei Franţei, nava maritimă de patrulare "Commandant Birot" va face o escală în Portul Constanţa între 4 şi 7 decembrie.
 
"Această navă este în prezent dislocată în Marea Neagră, în cadrul misiunilor desfăşurate în mod regulat de Marina franceză în regiune, pentru a arăta solidaritatea Franţei faţă de aliaţii săi şi pentru a păstra libertatea de navigaţie pe această mare. Escala în Portul Constanţa a navei «Commandant Birot» se înscrie în cooperarea dintre forţele navale din Franţa şi din România şi va permite realizarea de acţiuni comune”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată a menţionat că, pe parcursul acestei escale, echipajul navei va face schimb de experienţă şi expertiză cu membrii Marinei Române, iar o serie de exerciţii comune cu Marina Română este prevăzută miercuri.
 
Comandată de locotenent-comandantul Maxime Leroy, nava maritimă de patrulare "Commandant  Birot" are un echipaj compus din 96 de marinari.
 
Iniţial concepută pentru lupta împotriva submarinelor în mediul din apropierea coastelor, "Commandant Birot" este astăzi o navă polivalentă capabilă să primească misiuni care acoperă cele cinci funcţii strategice ale armatelor: descurajare, prevenire, proiecţie, protecţie şi informaţii, a mai precizat Ambasada Franţei. 
 
Nava a luat parte la operaţiunile Harmattan şi Unified Protector în largul coastei Libiei, în 2011. De atunci, "Commandant Birot" a desfăşurat numeroase misiuni operaţionale atât în Mediterana, cât şi în Marea Neagră sau în largul coastei Africii de Vest şi în Oceanul Atlantic.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.