O firmă din Năvodari a fost amendată de Garda de Mediu Constanţa cu 50.000 de lei pentru că nu a realizat evaluarea securităţii chimice pentru substanţele produse. Garda de Mediu a precizat că fişa de securitate trebuie să conţină mai multe informaţii, printre care condiţii de manipulare şi depozitare, scenarii de expunere şi trebuie transmisă utilizatorilor produselor, pe lanţul de aprovizionare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Garda de Mediu a transmis, miercuri, că a fost realizat un control tematic la o societate din Năvodari, cu activitate de producere îngrăşăminte chimice şi comerţ cu produse chimice.

“Obiectivul principal al inspecţiei a fost verificarea conformării cu Regulamentul REACH, prevederi care se aplică producătorilor, importatorilor, utilizatorilor care produc, introduc pe piaţă sau utilizează substanţele ca atare sau în compoziţia amestecurilor ori a articolelor. Au fost verificate fişele cu date de securitate (FDS) pentru substanţele chimice şi amestecurile de substanţe produse de societate, precum şi etichetarea şi ambalarea produselor, constatându-se că fişele cu date de securitate pentru substanţele chimice şi amestecurile de substanţe produse nu conţin scenarii de expunere, obligaţie prevăzută de HG 477/2009 şi Regulamentul (CE) nr.1907/2006 REACH”, a precizat Garda de Mediu.

Sursa citată a explicat ce trebuiau să conţină fişa de securitate pentru substanţe chimice.

“Fişa cu date de securitate pentru substanţe chimice trebuie să conţină o serie de informaţii, inclusiv frazele de pericol şi de precauţie, condiţii de manipulare şi depozitare, scenarii de expunere şi trebuie transmisă către utilizatorii produselor, pe lanţul de aprovizionare”, a mai transmis Garda de Mediu.

Astfel, societatea din Năvodari a fost amendată cu 50.000 de lei, pentru nerespectarea obligaţiei legale privind realizarea evaluării securităţii chimice pentru substanţele produse, în cantitate mai mare de 10 tone/an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.