O corvetă a Forţelor Navale Române va desfăşura, joi, exerciţii pe mare cu două vedete rapide de patrulare ale Ucrainei. Manevrele vor avea loc în raioane maritime din apropierea gurilor Dunării şi a Insulei Şerpilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, Corveta "Contraamiral Horia Macellariu" va desfăşura, joi, o serie de exerciţii pe mare, în comun cu două vedete rapide de patrulare ale Ucrainei, în raioane maritime din proximitatea gurilor Dunării şi a Insulei Şerpilor.

"După degradarea situaţiei de securitate din bazinul Mării Negre din anul 2014, prin anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă şi destabilizarea din estul Ucrainei, activităţile de instruire comune ale militarilor din statele NATO şi din Ucraina s-au diversificat, atât în spaţiul terestru, cât şi în mediul maritim şi cel aerian, pentru a asigura o prezenţă militară constantă în vederea asigurarea păcii, securităţii şi stabilităţii pe flancul estic al Alianţei", se arată în comunicat.

Sursa citată a precizat că activităţile au ca obiective realizarea interoperabilităţii la nivel tactic şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre Forţele Navale Române şi Forţele Navale ale Ucrainei şi fac parte din planul cu activităţile internaţionale ale Ministerului Apărării Naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.