Numărul transporturilor de deşeuri ajunse la graniţele României în prima parte a acestui an este de trei ori mai mare faţă de anul trecut, arată statisticile realizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Peste 160 de transporturi au fost oprite la vamă şi returnate pe teritoriile statelor vecine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Statisticile centralizate la nivelul MAI arată că, în prima parte a anului 2023, Poliţia de Frontieră Română  comisarii de la Garda Naţională de Mediu, au descoperit de trei ori mai multe transporturi de deşeuri, comparativ cu perioada similară a anului 2022. Este vorba despre o triplare a numărului de transporturi, dar şi a cantităţii trimise în România. 
„Au fost depistate 161 transporturi de deşeuri, de 3 ori mai multe (+107), respectiv 2.271 tone, de 2,9 ori mai multe (+1.495). În toate cele 161 cazuri a fost dispusă măsura nepermiterii intrării în ţară (NPI), deşeurile fiind returnate pe teritoriul statului vecin”, arată datele MAI. 
În ceea ce priveşte activitatea Poliţiei Române în domeniul gestionării deşeurilor, datele arată că, anul acesta, până în prezent, au fost sesizate 454 infracţiuni, cu 6,3% mai multe (respectiv cu 27 de infracţiuni mai multe decât în perioada similară a anului trecut) şi au fost aplicate 876 sancţiuni contravenţionale, de 2,5 ori mai multe (cu 528 amenzi mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului 2022). 
De la începutul acestui an, structurile MAI au organizat 4.477 acţiuni în domeniul combaterii operaţiunilor ilegale cu deşeuri, fiind controlate 4.224 obiective.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.