Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis că numărul total de cazuri de rujeolă înregistrate în România a ajuns la 16.293, peste 80 fiind confirmate în ultima săptămână. Peste 15.300 de îmbolnăviri au apărut la persoane care nu s-au vaccinat niciodată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CNSCBT, în ultima săptămână au fost confirmate încă 82 de cazuri noi de rujeolă, în zece judeţe şi în municipiul Bucureşti. Cele mai multe cazuri, respectiv 25, au apărut în judeţul Sălaj, în timp ce în judeţul Iaşi s-au confrmat 20 de cazuri.

S-au mai îmbolnăvit de rujeolă câte nouă persoane din Bucureşti şi Prahova, dar şi 8 din Teleorman, 3 din Botoşani, câte 2 din Cluj, Ilfov şi Suceava şi câte una din Bihor şi Buzău.

Numărul total al cazurilor de rujeolă a ajuns, astfel, la 16.293, fiind înregistrate şi 62 de decese.

Cele mai multe cazuri, respectiv 15.377, au apărut la persoane care nu s-au vaccinat deloc. Au mai apărut 656 de cazuri la persoane care aveau o doză de vaccin în antecedente şi 259 de cazuri la persoane care se vaccinaseră cu două doze.

5.616 cazuri s-au înregistrat la copii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani şi 3.462 la copii mai mici de un an.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.