Numărul localităţilor cu incidenţă mai mare de 3 la mie este în continuă creştere, miercuri fiind cu 55 mai multe decât cu o zi în urmă. Astfel, în total 721 de localităţi sunt în scenariul roşu, 111 fiind municipii şi oraşe. Timişoara, a trecut de 8 la mie, Cluj-Napoca şi Bucureşti de 6 la mie. La Bragadiru, oraşul din România cu cea mai mare incidenţă, rata de infectare a ajuns la 9,77, în creştere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, miercuri, lista cu localităţile care au o rată de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.  

Astfel, sunt în scenariul roşu 111 oraşe şi municipii, iar cea mai mare rată de infectare este la Bragadiru, în judeţul Ilfov. Localitatea a ajuns la 9,77 la mie, în creştere faţă de ziua precedentă când a fost 8,94 la mie.   

13 localităţi mai au trecut de 6 la mie, între care Capitala şi municipiile Timişoara (8,08 la mie) şi Cluj-Napoca (6,03 la mie).  

Alte 610 localităţi mai mici sunt în scenariul roşu, cea mai mare incidenţă fiind în localitatea Zâmbreasca din judeţul Teleorman. Aici incidenţa este în cădere faţă de ziua precedentă, respectiv 17,28 la mie, faţă de 18,07 la mie.  

 Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 10.826 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 1.561 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 207 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.320 de pacienţi cu COVID-19. 310 copii cu COVID-19 sunt în spital, 20 dintre ei fiind la ATI.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.