ONG-ul Mare Nostru a anunţat că numărul definilor eşuaţi pe litoralul românesc a scăzut în 2018 faţă de 2017, ajungând la 87 de la 139, şi că majoritatea cazurilor au fost înregistrate în lunile august şi iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii ONG Mare Nostrum au transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că în 2018 au fost înregistrate 87 de cazuri de cetacee eşuate/ delfini, spre deosebire de anul 2017, când au fost 139 de astfel de cazuri.

"Cele mai multe cazuri de eşuări s-au înregistrat în lunile august (22), iunie (18) şi mai (16). În lunile februarie, martie şi decembrie nu a fost înregistrat niciun astfel de caz. Din nefericire, peste jumătate din cazuri (54%) au fost de marsuini - specie pe cale de dispariţie în Marea Neagră. Faţă de anul trecut, ponderea cazurilor de afalini şi delfini comuni a fost mai mare: afalini (35%) şi delfini comuni eşuati (8%)", se arată în comunicatul Mare Nostrum.

Sursa citată precizează că 24 din cele 87 de cazuri de eşuare au fost cauzate de prinderea în plasele de calcan.

Activităţile de monitorizare a delfinilor fac parte din cadrul Programului "Monitorizarea şi conservarea cetaceelor din Marea Neagră", susţinut financiar prin Campania "Adoptă un delfin".

Ultimul caz de delfin eşuat a fost semnalat în 14 noiembrie 2018, fiind vorba de un marsuin, având 130 de centimetri lungime şi aflat în stare moderată de descompunere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.