Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 101 după ce duminică seară Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că doi bărbaţi de 52, respectiv de 37 de ani, ambii din judeţul Prahova, au murit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victima cu numărul 100 este un bărbat în vârstă de 52 de ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A H1 pdm09, având condiţii medicale preexistente şi fără antecedente vaccinale.

Cealaltă victimă este tot un bărbat, în vârstă de 37 de ani, tot din  judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A H1 pdm09,  având condiţii medicale preexistente şi fără antecedente vaccinale. 

Cele mai mualte decese provocate de gripă în această săptămână s-au produs în judeţul Prahova.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a anunţat în 30 ianuarie că este vorba despre o epidemie de gripă în România, la acel moment fiind înregistrate 54 de decese.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.