Numărul deceselor provocate de coronavirus se ridică la 248, joi fiind anunţate alte 17 persoane care au murit în urma infecţiei cu coronavirus. Încă 441 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanţul ajungând joi la 5202, cele mai multe, 1.487, fiind în Suceava. Judeţele Hunedoara, Neamţ şi Timiş au depăşit 200 de cazuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Alte două decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus - doi bărbaţi din Teleorman şi Braşov

Bilanţul deceselor cauzate de coronavirus a urcat la 248, după ce au fost raportate alte două decese ale unor persoane confirmate ca fiind infectate - un bărbat din judeţul Teleorman şi un altul din Braşov.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că a murit un bărbat de 59 de ani din judeţul Teleorman. Boala a debutat în 3 aprilie, iar în 7 aprilie el s-a prezentat la Spitalul Municipal Videle - CPU cu insuficienţă respiratorie şi stare de agitaţie. Din cauza agravării stării pacientului, a fost transferat în aceeaşi zi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria unde a fost internat cu suspiciune de COVID-19.

Probele i-au fost recoltate tot în 7 aprilie, fiind confirmat în 9 aprilie, în INBI Balş. Bărbatul, care avea condiţii medicale pre-existente: hipertensiune şi ICC, aflat în tratament, a murit în 8 aprilie.



Al 248-lea deces este al unui bărbat de 60 de ani din judeţul Braşov. El a fost internat, în 26 martie, în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov, în acelaşi salon cu un pacient care revenise din Franţa. El a fost confirmat cu coronavirus în 3 aprilie, în laboratorul Spitalul de Boli Infecţioase Braşov.

Pacientul a fost reinternat , în 7 aprilie, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Gheorghe – Secţia ATI cu diagnostic pancreatită acută cu tendinţă de abcedare, pneumonie interstitială cu COVID-19, insuficienţă respiratorie acută.

El a murit în 8 aprilie, având condiţii medicale pre-existente: tumora de cap de pancreas, diabet zaharat insulino-dependent, hipertensiune, ulcer gastric operat.

UPDATE - Alte 17 persoane confirmate cu coronavirus au murit / Bilanţul deceselor a ajuns la 246

Alte 17 persoane confirmate cu coronavirus au murit, au anunţat, joi seară, autorităţile. Bilanţul deceselor a ajuns astfel la 246.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat decesul unui bărbat de 83 de ani din judeţul Hunedoara, la care boala a debutat în 29 martie, el fiind internat în Secţia de Boli infecţioase a Spitalului Municipal Hunedoara în 31 martie, în aceeaşi zi fiindu-i recoltate probe. El a fost confirmat cu coronavirus în 3 aprilie, în laboratorul UMF, iar în 5 aprilie a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva - Secţia Boli Infecţioase. Bărbatul a murit joi, 9 aprilie.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Până astăzi, 9 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 5.202 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 647 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 229 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov şi Mehedinţi, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 441 de noi cazuri de îmbolnăvire”, anunţă autorităţile.

Suceava rămâne judeţul cu cele mai multe cazuri de coronavirus, 1.487, urmat de Bucureşti, cu 659 de cazuri. Trei judeţe au peste 200 de persoane confirmate cu COVID-19: Timiş - 252, Hunedoara - 212 şi Neamţ - 202.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 178 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 25.586 de persoane. Alte 87.400 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 51.802 de teste.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 341 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Poliţiştii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 7.741 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.647.253 de lei.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, 679 de cetăţeni români sunt în continuare confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 418 în Italia, 196 în Spania, 16 în Franţa, 9 în Germania, 32 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA  şi câte unul în Irlanda, Luxemburg, Belgia şi Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 38 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 11 în Italia, 7 în Franţa, 11 în Marea Britanie, 6 în Spania, 2 în Germania şi unul în Suedia, au decedat.

Cetăţenii români confirmaţi cu noul coronavirus în Tunisia şi Indonezia au fost declaraţi vindecaţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.