Alte 17 persoane confirmate cu coronavirus au murit, au anunţat, joi seară, autorităţile. Bilanţul deceselor a ajuns astfel la 246.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat decesul unui bărbat de 83 de ani din judeţul Hunedoara, la care boala a debutat în 29 martie, el fiind internat în Secţia de Boli infecţioase a Spitalului Municipal Hunedoara în 31 martie, în aceeaşi zi fiindu-i recoltate probe. El a fost confirmat cu coronavirus în 3 aprilie, în laboratorul UMF, iar în 5 aprilie a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva - Secţia Boli Infecţioase. Bărbatul a murit joi, 9 aprilie.
 
De asemenea, în 9 aprilie a murit un bărbat de 57 de ani din judeţul Suceava, internat în 1 aprilie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava - Secţia Cardiologie. Lui i s-au recoltat probe în 24 martie, fiind confirmat în 26 martie, la INBI Balş. 
 
Al 232-lea deces este al unui bărbat de 59 ani din judeţul Suceava, care a fost internat în 12 ianuarie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava-Secţia Neurochirurgie, pentru anevrism rupt de artera comunicanta anterioara. Lui i s-au recoltat probe în 25 martie, fiind confirmat în 30 martie în Institutul Regional de Oncologie Iaşi. Bărbatul a murit în 9 aprilie.
 
Un alt deces anunţat este al unei femei de 56 de ani din judeţul Suceava, care a fost internata în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava - Secţia Ortopedie în 19 martie, cu coxartroză, gonartroză, astm bronşic. Ei i s-au recoltat probe în 24 martei, fiind confirmată în 27 martie, în Institutul Regional de Oncologie Iaşi. Pacienta a murit în 9 aprilie.
 
De asemenea, a fost anunţat decesul unui bărbat de 56 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud. El a revenit din Italia în 10 martie şi s-a aflat în auto-izolare la domiciliu până în 24 martie. El a fost internat în 5 aprilie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa -Secţia Boli Infecţioase, cu febra, tuse, astenie, dispnee, mialgii, diagnosticul la internare fiind suspect COVID-19. El avea şi diabet zaharat tip I, hipertensiune stadiul I.
Bărbatului i s-au recoltat probe în 5 aprilie, fiind confirmat în 6 aprilie în laboratorul UMF Cluj. El avea, conform examenului CT, modificari pulmonare "sugestive" pentru COVID-19. Bărbatul a murit în 8 aprilie, având diagnostic de deces Bronhopneumonie COVID-19. Diabet
zaharat tip I.
 
Al 235-lea deces este al unui bărbat de 71 de ani din judeţul Suceava, internat în Spitalul Judeţean Suceava – Secţia Pneumologie în 3 aprilie. Lui i s-au recoltat probe în 5 aprilie, fiind confirmat în 8 aprilie. Bărbatul avea condiţii medicale pre-existente: hipertensiune, AVC, hemipareză, guta, dDiabet zaharat tip II complicat, anevrism de artera bazilara, tomboflebita, obezitate şi a murit ăn 9 aprilie.
 
Un alt deces este al unui bărbat de 47 de ani din judeţul Suceava, internat în Spitalul Judeţean Suceava în 3 aprilie, probele fiindu-i recoltate în aceeaşi zi şi rezultatul confirmat în 8 aprilie. El a murit în 9 aprilie, având condiţii medicale pre-existente: hipertensiune. Hipoacuzie. 
 
De asemenea, în 9 aprilie a murit un bărbat de 72 de ani din judeţul Suceava. El a fost internat în Spitalul Judeţean Suceava-Sectia Îngrijiri paliative, de unde a fost transferat în Sectia Cardiologie-ATI în 4 aprilie, din cauza unui Infarct miocardic acut. I s-au recoltat probe în 1 aprilie, fiind confirmat în 6 aprilie. El avea şi diabet zaharat tip II. 
 
Tot în 9 aprilie a murit o femeie de 67 de ani din judeţul Timiş, internată în 08 aprilie în Spitalul Judeţean Timişoara-Secţia Cardiologie-ATI cu tuse, dispnee şi infarct miocardic masiv recent, edem pulmonar acut, obezitate gr.II. Tot în 8 aprilie i s-au recoltat probe, fiind confirmată în aceeaşi zi şi transferată în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Timişoara – Secţia ATI, unde a fost intubată. 
 
Al 239-lea deces este al unei femei de 78 de ani, din judeţul Covasna, internată în Spitalul Judeţean Sf.Gheorghe în 6 aprilie, cu Insuficienţă cardiacă si respiratorie acută. Ea a murit în 6 aprilie, iar în 7 aprilie i s-au recoltat fragmente necroptice de pulmon, fiind confirmată în 9 aprilie. Ea a intrat în contact cu fiica sa, asimptomatică, la randul ei contact cu alt caz. 
 
Tot din judeţul Covasna a murit un bărbat de 49 de ani, internat în 4 aprilie în Spitalul Judeţean Sf.Gheorghe cu stare generală alterată. Lui i s-au recoltat probe în 7 aprilie, fiind confirmat în 9 aprilie. El a murit în 7 aprilie şi avea condiţii medicale pre-existente: Transplant renal.
 
Un alt deces este al unei femei de 69 de ani din Bucureşti, care a fost internată în Spitalul Universitar Bucureşti în perioada 20-23 martie pentru afecţiuni cardiace şi a revenit în spital în 6 aprilie pentru dispnee, în aceeaşi zi findu-i recoltate probe pentru COVID-19. Tot în acea ti a fost primit rezultat pozitiv, fiind transferată în Spital Colentina. Ea a murit în 9 aprilie şi avea comorbidităţi: Boala ischemica cronica, Valvulopatie mitrala, Hipertensiune pulmonara secundara, Diabet zaharat tip II, Insuficienta venoasa cronica, Tulburare neuro-cognitiva.
 
De asemenea, a fost anunţat decesul unei femei de 72 de ani din Bucureşti, pacientă cu insuficienţă renală cronică dializată în centru de dializă. Ea a fost confirmată cu COVID-19 în 25 martie şi a murit în 6 aprilie.
 
Al 243-lea deces este al unei femei de 63 de ani din judeţul Vrancea, internată în 31 martie în Spitalul Judeţean Focşani-ATI intubată şi ventilată mecanic. Ea a fost confirmată în 1 aprilie şi a murit în 3 aprilie, având comorbidităţi: Diabet zaharat tip II, HTA, Hipotiroidie, Insuficienta hipofizara.
 
Un alt deces este al unei femei de 62 de ani din judeţul Galaţi, internată în secţia medicală a Spitalului judeţean Galaţi, cu stare confuzională şi infecţie urinară, în 27 martie şi transferată în 30 martie în secţia ATI. Ea a fost confirmată în 31 martie şi a murit în 7 aprilie. Ea avea comorbidităţi: AVC sechelar. 
 
Tot în 7 aprilie a murit o femeie de 81 de ani din judeţul Galaţi. Ea a fost internată în Spitalul de Boli Infectioase Galaţi, cu dificultăţi de respiratie, în 4 aprilie şi transferată în aceeaşi zi în secţia ATI a Spitalului judeţean Galaţi. Ea a fost confirmată în 3 aprilie, având comorbidităţi: demenţă. Pacienta se afla în instituţie de îngrijire pentru bătrâni în care sunt cazuri confirmate COVID-19. 
 
Al 246-lea deces este al unui bărbat de 71 de ani din judeţul Timiş. El a fost internat în Spitalul Clinic Municipal Timişoara - Secţia Medicală în perioada 29 martie - 3 aprilie şi i s-au recoltat probe pentru COVID-19 în 2 aprili, fiind rezultat pozitiv în 3 aprilie. Bărbatul a fost transferat la  Spital Boli Infecţioase Victor Babeş Timişoara-ATI, intubat şi ventilat mecanic. El a murit în 9 aprilie, având şi hipertensiune.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.