Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a dispus dublarea numărului de locuri pentru formarea medicilor militari, astfel că, în anul de învăţământ 2018-2019, vor fi scoase la concurs o sută de locuri la admiterea în Institutul Medico-Militar, faţă de cincizeci cuprinse până acum în planul de şcolarizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat al MApN, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a discutat cu ministrul Educaţiei, Liviu Pop, ”care a înţeles demersul MApN şi a oferit tot suportul necesar”.

Locurile vor fi repartizate astfel: 80 pentru specialitatea Medicină de familie, 10 locuri pentru Farmacie şi 10 pentru Stomatologie.

În cazul în care cele două catedre ale Institutului Medico-Militar, Bucureşti şi Târgu-Mureş, nu vor putea asigura formarea celor 100 de medici militari, atunci se va lua în calcul colaborarea şi cu alte centre universitare de prestigiu din România, precizează sursa citată.

MApN menţionează că această măsură vine, în principal, să acopere necesităţile operaţionale ale Armatei României şi oferta scăzută de specialişti în domeniul medical la nivel naţional. Pentru formarea unui medic specialist militar este nevoie de 10-15 ani de pregătire (6 ani facultate, 4-7 ani rezidenţiat, la care se adaugă modulele de pregătire medicală de urgenţă şi operaţională).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.