Centrul de Furnizare a Serviciilor Electronice al Ministerului Afacerilor a fost accesat de peste 23 de milioane de ori, anunţă, miercuri, Ministerul Afacerilor Interne. Cea mai accesată secţiune, cu peste 21 de milioane de accesări, a fost ”Carieră”.
MAI anunţă, miercuri, într-un comunicat de presă, că Centrul de Furnizare a Serviciilor Electronice a fost accesat de peste 23 de milioane de ori.
”Serviciul pentru recrutare în vederea ocupării unor funcţii vacante în Ministerul Afacerilor Interne a fost accesat de peste 21 de milioane de ori, ceea ce evidenţiază interesul crescut al utilizatorilor pentru ”Cariera” în structurile ministerului”, precizează MAI.
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
Instituţia anunţă că au fost eliberate peste 782.000 de caziere judiciare online, HUB-ul MAI oferind posibilitatea transmiterii prin email şi integrarea cu platforma SEAP/SICAP, utilă în contextul achiziţiilor publice.
Aproximativ 613.000 de persoane au accesat secţiunea referitoare la istoricul sancţiunilor rutiere, iar în jur de 2 milioane de utilizatori au intrat pe HUB-ul MAI pentru a se programa online în vederea obţinerii paşaportului.
”Potrivit statisticilor, peste 75% dintre utilizatori au folosit un smartphone pentru accesarea serviciilor electronice disponibile pe portalul MAI. Majoritatea persoanelor care au accesat HUB-ul MAI se aflau în România sau în ţări precum Statele Unite ale Americii, Republica Moldova şi Marea Britanie”, a mai transmis MAI.
Instituţia precizează că modernizarea sistemului continuă, noi servicii vor fi disponibile în acest an
”Eliberarea online a certificatului de atestare a domiciliului şi/sau reşedinţei pentru utilizarea în străinătate” şi ”Serviciul online pentru actualizarea sau, după caz, corectarea sau completarea datelor cu caracter personal” sunt noi servicii aflate în proces de dezvoltare.
Acestea se vor adăuga celor 13 deja disponibile:
- Eliberarea online a certificatului de cazier judiciar;
- Verificarea stadiului emiterii permisului de conducere;
- Verificarea stadiului emiterii certificatului de înmatriculare;
- Programare online în vederea eliberării paşaportului;
- Programare online în vederea eliberării cărţii electronice de identitate;
- Eliberarea online a istoricului de sancţiuni la regimul circulaţiei rutiere;
- Avize pentru documentaţii de urbanism şi de amenajare a teritoriului, dar şi de obţinere a autorizaţiilor de construire/desfiinţare;
- Eliberarea apostilei pentru actele oficiale administrative;
- Furnizarea informaţiilor referitoare la accidentele de muncă suferite de personalul MAI;
- Transmiterea online a răspunsului la scrisoarea de informare RO-CBE;
- Serviciul pentru recrutare în vederea ocupării unor funcţii vacante în Ministerul Afacerilor Interne;
- Serviciul pentru înscrierea candidaţilor la admiterea la instituţiile de învăţământ care formează personal pentru MAI;
- Serviciul privind semnalarea comportamentului agresiv în trafic.
HUB-ul de servicii, dezvoltat şi implementat la nivelul MAI, are ca obiectiv general simplificarea accesului cetăţenilor şi a mediului privat la serviciile furnizate de către structurile Ministerului Afacerilor Interne.
Până în anul 2026 vor fi disponibile cel puţin 25 de servicii publice, care vor fi dezvoltate în cadrul unor programe finanţate din fonduri externe sau dezvoltate prin resurse proprii.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.