Un număr de 42 de persoane care au intrat în contact cu femeia de 26 de ani internată la Spitalul de Urgenţă Petroşani şi confirmată cu coronavirus au fost puse în izolare la domiciliu şi li s-au recoltat probe pentru a se stabili dacă sunt infectaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Prefecturii Hunedoara au anunţat că, la Spitalul de Urgenţă Petroşani, în urma rezultatelor analizelor care au confirmat infecţia cu COVID – 19 pentru o femeie de 26 de ani, internată acolo, a fost declanşată ancheta epidemiologică şi au fost recoltate probe de la 42 de persoane care au intrat în contact cu pacienta.
 
"Probele au fost trimise la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara şi se aşteaptă rezultatele. Conform procedurilor, cele 42 de persoane au intrat în regim de izolare la domiciliu", arată sursa citată.
 
Totodată, în spital se iau măsuri de dezinfecţie sub coordonarea medicului epidemiolog.
 
Spitalul din Petroşani aplică în continuare reguli stricte privind accesul în unitatea medicală, mai spun reprezentanţii Prefecturii Hunedoara.

Femeia de 26 de ani, din judeţul Hunedoara, al cărei test pentru coronavirus a fost pozitiv marţi, a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat autoizolarea de 14 zile, la revenirea din Italia.

”Femeia este în stare stabilă şi va fi internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, conform procedurilor. Precizăm că de la sosirea în ţară, din Italia (zona Veneto), în data de 01 martie 2020 a fost informată, atât la graniţă cât şi de către ofiţerul de gardă al DSP Hunedoara, să se autoizoleze la domiciliu. A fost monitorizată telefonic şi nu a relatat prezenţa nici unui semn sau simptom de infecţie acută respiratorie sau pentru o altă afecţiune. DSP Hunedoara a fost informată în data de 06.03.2020 de faptul că femeia a fost internată cu dureri lombare, atât de către conducerea unităţii sanitare cât şi de către reprezentanţii IJJ Hunedoara care monitorizează persoanele aflate în izolare. A fost izolată şi tratată pentru boala pentru care s-a internat, monitorizându-se în continuare starea ei de sănătate. Deoarece a părăsit domiciliul în care a declarat că se va autoizola timp de 14 zile de la întoarcerea din Italia, a fost amendata cu 10.000 lei”, se arăta într-un comunicat de presă de marţi seară al Centrului judeţean de comunicare şi informare publică.

Potrivit sursei citate, luni seara, seviciul de garda al DSP Hunedoara a fost anunţat că pacienta prezintă febră.

”Personalul DSP Hunedoara s-a deplasat şi a recoltat probe pentru determinarea virusului COVID 19, care au fost trimise în cursul nopţii la Spitalul de boli infecţioase Victor Babeş Timişoara. În seara de 10.03.2020, DSP a primit rezultatul analizei care a confirmat infecţia cu virusul COVID 19”, se mai arăta în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.