Poliţiştii de frontieră de la Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea au depistat nouă cetăţeni din Afganistan şi Maroc care au încercat prin diferite metode să treacă ilegal graniţa cu Ungaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontierei Nădlac, judeţul Arad, au depistat în urma acţiunilor derulate în zona de competenţă, nouă cetăţeni din Afganistan şi Maroc, care, folosind diferite metode, au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. În data de 23.12.2020, în jurul orei 15.15, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 20 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, trei persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei. Cei trei cetăţeni străini au fost preluaţi şi transportaţi la sediul Sectorului P.F. Nădlac II, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Maroc, cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani”, arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Română.

De asemenea, în noaptea de miercuri spre joi, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 56 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta dulapuri metalice pe ruta Turcia-Germania, mai spune sursa citată.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, doi minori, în vârstă de 15, respectiv 16 ani, şi trei adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani, solicitanţi de azil în România. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetăţenii străini, şi de trafic de migranţi pentru şoferul turc, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, arată sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.