Administraţia Fondului pentru Mediu are un nou preşedinte, fiind vorba despre Andrei Cazacu, până acum secretar de stat în Ministerul Mediului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Andrei Cazacu a fost numit, astăzi, la conducerea AFM, prin decizia prim-ministrului interimar Nicolae Ionel Ciucă, la propunerea ministrului Mircea Fechet", a anunţat Ministerul Mediului, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Conform sursei citate, anterior numirii, Andrei Cazacu a ocupat funcţia de secretar de stat pentru mediu în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu. "Având în vedere anunţul recent al Administraţiei Fondului pentru Mediu privind amânarea demarării Programului Rabla pentru Electrocasnice, ministrul Mircea Fechet a transmis premierului României propunerea de revocare din funcţie a preşedintelui AFM, Dan - Cătălin Vatamanu”, a transmis, marţi, Ministerul Mediului, într-un comunicat.

”Este inadmisibil ca un program atât aşteptat de cetăţeni, la care s-a lucrat atât de mult timp, să nu poată funcţiona, deşi avea toate premisele să o facă”, a afirmat ministrul.

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat, marţi, că înscrierile în Programul Rabla pentru Electrocasnice, care trebuiau să înceapă la ora 12.00, au fost amânate din cauza ”contextului de instabilitate cibernetică". De asemenea, instituţia a precizat că există suspiciuni privind siguranţa informatică a aplicaţiei şi cu privire la încercări anterioare de fraudare a procesului de înscriere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.