Guvernul a aprobat, joi, un nou ajutor umanitar pentru Republica Moldova, respectiv 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 27 mai a.c., Hotărârea de Guvern pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 41 alineat (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Prin acest act normativ se aprobă acordarea unui nou ajutor umanitar, cu tilul gratuit, pentru Republica Moldova în vederea gestionării pandemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii în cadrul Programului Naţional de Vaccinare şi livrate de către Compania AstraZeneca”, a transmis, joi seară, Ministerul Sănătţii, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că asigurarea transportului celor 100.800 de doze în Republica Moldova se va realiza prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, din bugetul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.