Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că vor fi achiziţionate 20 de minicentrale termice mobile care vor asigura confortul termic al populaţiei din peste 16.300 de apartamente din toate cele 6 sectoare ale Bucureştiului, iar valoarea totală a investiţiei se va ridica la peste 113 milioane lei, fără TVA. Edilul a acuzat PSD că a încercat să blocheze acest demers în şedinţa Consiliului General de joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Vom achiziţiona 20 de minicentrale termice mobile care vor asigura confortul termic al populaţiei din peste 16.300 de apartamente din toate cele 6 sectoare ale Capitalei. PSD a încercat astăzi în şedinţa Consiliului General să blocheze această importantă achiziţie de pe urma căreia vor beneficia aproximativ 40.000 de bucureşteni. Atitudinea consilierilor PSD arată încă o dată felul în care se raportează la cetăţeni, dispreţul faţă de aceştia şi refuzul de a creşte calitatea vieţii lor prin investiţii corecte”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook.
 
„Cu cele 20 de centrale modulare vom reuşi să trecem cu bine de viitoarele trei ierni, iar când va fi gata noua centrală în cogenerare din Titan, le putem reloca în alte puncte critice care au nevoie ele însele de modernizare”, a mai spus edilul general.
 
Acesta a mai precixat că valoarea totală a acestei investiţii este de peste 113 milioane lei, fără TVA.
 
„Concret, este vorba despre 20 de minicentralele termice, containere transportabile, mobile, în care se află amplasate echipamentele pentru producerea de energie termică – cazane de apă caldă, conducte, vase de expansiune, colectoare, furnitura pentru comandă, control şi funcţionare (vane, robineţi, filtre etc), staţii de tratarea apei, instalaţii de alimentare cu combustibil, apă, energie electrică, automatizare, parte electrică etc. Studiul de Fezabilitate a fost întocmit de ADI Termoenergetica Bucureşti-llfov, la solicitarea PMB. Valoarea totală a investiţiei este de 113.038.600 lei fără TVA”, a conchis Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.