Primarul Capitalei, Nicuşor Dan afirmă că în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de joi au fost aprobate trei proiecte care vizează sănătatea nou-născuţilor, unul care se referă la construirea unui corp de clădire destinat terapiei intensive neonatologie la Spitalul „Filantropia”, iar alte două la dezvoltarea secţiilor de terapia intensivă pentru nou-născuţi de la spitalele „Malaxa” şi „Cantacuzino”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Capitalei afirmă că în şedinţa de astăzi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti au fost aprobate trei proiecte care vizează sănătatea nou-născuţilor.

”Unul dintre ele se referă la construirea unui corp de clădire destinat terapiei intensive neonatologie la Spitalul „Filantropia”, iar alte două - dezvoltarea secţiilor de terapia intensivă pentru nou-născuţi de la spitalele „Malaxa” şi „Cantacuzino”. Astfel, la Spitalul „Filantropia” se va extinde capacitatea infrastructurii dedicate pacienţilor critici nou-născuţi la 25 de paturi (de la 12 existente). Totodată, se are în vedere dotarea paturilor cu echipamente, aparatură şi dispozitive medicale moderne. De asemenea, vor fi îmbunătăţite programele de screening/prevenţie malformaţii congenitale cardiace şi retinopatia prematurităţii, prin dotarea cu echipamente medicale adecvate”, spune primarul Nicuşor Dan.

El precizează că, în felul acesta, vom spori calitatea îngrijirilor, tratamentelor şi vom contribui la siguranţa micilor pacienţi.

”Valoarea totală a investiţiei este de 56.749.946 lei cu TVA. Noua clădire de terapie intensivă neonatologie, cu regim de înălţime S tehnic + P + 2E + E tehnic, se va construi în partea de vest a spitalului, alipită de corpul C5”, mai spune primarul. El menţionează că pentru spitalele „Malaxa” şi „Cantacuzino” s-a aprobat dezvoltarea secţiile de terapie intensivă pentru nou născuţi.

”Valoarea proiectelor este de 1.112.935,60 lei (TVA inclus) pentru „Malaxa”, respectiv 9.501.388,83 lei (TVA inclus) pentru „Cantacuzino”. Se va investi în echipamente medicale adecvate secţiilor de terapie intesivă nou-născuţi şi în îmbunătăţirea programului de screening. Finanţarea se va realiza fie prin PNRR, fie prin bugetul local al municipiului Bucureşti şi/sau alte surse legal constituite”, afirmă Nicuşor Dan.

”Cele trei spitale fac parte din cele 19 unităţi din subordinea ASSMB, instituţie aflată în coordonarea viceprimarului Horia Tomescu”, mai spune el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.