Primarul Capitalei Nicuşor Dan anunţă că a fost deschis al doilea şantier pentru reabilitarea sistemului de termoficare cu fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Primăria va moderniza 210 km de reţea de termoficare, cu o valoare de 260 de milioane de euro, 200 de milioane euro fiind fonduri nerambursabile .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”S-a deschis cel de-al doilea şantier pentru reabilitarea sistemului de termoficare cu fonduri nerambursabile prin POIM. Este vorba despre un tronson de conductă cu o lungime de 1,64 km, situat pe strada Apusului din sectorul 6 al Capitalei (Obiectivul 25). Acesta este singurul obiectiv care va fi finalizat şi dat în exploatare până la sfârşitul acestui an din cele 25 cu finanţare europeană, conform graficului de execuţie”, transmite primarul general într-o postare pe Facebook.
Lucrările sunt executate de Asocierea S.C. Energomontaj S.A. (Lider) – S.C. Elsaco Electronic S.R.L (Asociat) – Sicor S.R.L (Asociat) - IPCT Instalaţii S.R.L.(Asociat), valoarea de execuţie, conform autorizaţiei, fiind de 6.384.234,56 lei.
În total, Primăria Capitalei va moderniza 210 km reţea de termoficare, cu o valoare de 260 de milioane de euro, din care 200 de milioane euro fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).
Totodată, şi Compania Termoenergetica a deschis şantiere în mai multe cartiere din sectoarele 1, 2, 4, 5 şi 6 din Capitală pentru lucrări înlocuire a conductelor, modernizare şi reparaţii, astfel încât locuitorii din zonele respective să nu mai fie afectaţi de lipsa apei calde şi a căldurii începând de iarna următoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.