Nicuşor Dan a anunţat că în prezent, prin acţiunea celor şapte primării de sector, există între 300 şi 350 de centre de vaccinare care sunt gata să fie date în lucru. Primarul general a adăugat că au fost detaşaţi 50 de oameni la DSP Bucureşti, 50 la DSP Ilfov şi 50 la Serviciul de Ambulanţă, iar PMB este gata să detaşeze alte 140 de persoane, dacă va fi solicitat acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Zona de sănătate, vă fac foarte pe scurt un bilanţ pe unde suntem. Avem în continuare 50 de oameni detaşaţi la DSP, am avut 200, dar nu au mai avut nevoie de toţi, avem 50 de oameni detaşaţi la DSP Ilfov şi avem 50 de oameni detaşaţi la serviciul de ambulanţă, pentru programul de vaccinare, suntem la dispoziţia DSP-ului şi a Prefectului, ei sunt cei care coordonează şi deja, la solicitarea lor, suntem gata să detaşăm 140 de persoane, dacă este nevoie de mai mulţi, evident că vom face toate eforturile de care este nevoie. Am avut cinci spitale care au participat la faza I, care s-a încheiat, dintre acestea trei au rămas în faza a II-a şi pentru că trebuie să predăm la un anumit moment Arena Naţională UEFA pentru Campionatul European, n-am putut să continuăm acolo. În şedinţa de Consiliu care va vea loc luni o să schimbăm destinaţia parţială a Circului Metropolitan şi acolo va fi din partea Primăriei Capitalei o locaţie pentru vaccinare, în total cele trei spitale şi Circul Metropolitan o să aibă 30 de puncte de vaccinare. Tot pe zona de sănătate vom închide spitalul modular de la Pipera, nu se mai justifică, din fericire numărul de persoane care au nevoie de îngrijiri medicale pentru coronavirus a scăzut şi nu se mai justifrică  cheltuielile pe care le facem acolo. Evident, în situaţia nefericită în care numărul de persoane o să înceapă să crească, eu sper să nu ajungem acolo, e disponibil pentru a fi refuncţionalizat. De asemenea, tot pe zona de sănătate vă anunţ că am prelungit contractele de management ale directorilor de spitale, marea lor majoritate expirau în cursul lunii ianuarie, le-am prelungit cu trei luni, este o posibilitate legală şi vă anunţ intenţia de a organiza în jurul datei de 15 iunie concurs de management pentru toţi mangerii din cele 19 spitale pe care noi le avem”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul Primăriei General. 

Chestionat câte centre de vaccinare sunt pregătite în Capitală pentru a doua etapă de vaccinare, edilul general a răspuns: „După cum ştiţi aceasta e o operaţiunea pe care o gestionează statul, prin prefect şi DSP. Noi ca autorităţi locale suntem doar ca suport. Aşa cum v-am spus, noi o să avem 5 centre în 4 locaţii – spitalele Colţea, Colentina şi Obreja şi două centre la Circul Metropolitan cu un total de 30 de puncte de vaccinare. Din câte înţeleg, la acest moment, prin acţiunea celor şapte primării de sector avem undeva la 300 – 350 de puncte de vaccinare care sunt gata să fie date în lucru”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.