Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat, întrebat de ce se opune lărgirii străzii Valea Largă din Sectorul 6, că acest proiect prevede dispariţia a aproximativ 400 de copaci, or aceşti arbori pot fi transplantaţi în alte zone ale Bucureştiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Conform legii, proiectul ăsta trebuie să treacă prin mai multe etape. Prima etapă a fost exproprierea, care a trecut prin Consiliul General, (…) apoi a fost o autorizaţie de construire pentru şosea şi aceasta prevede că pe partea pe care se extinde această şosea trebuie să dispară nişte copaci. După ce au venit cei de la Sectorul 6 cu toate actele, colegii mei de la Direcţia de Mediu au făcut o propunere care spune că toţi aceşti aproximativ 400 de copaci să fie tăiaţi, iar eu n-am fost de acord cu asta, pentru că o parte dintre ei sunt arbori maturi şi în Bucureşti există instrumente cu care poţi să-i scoţi cu tot cu rădăcină şi să-i muţi mai departe şi e păcat ca o parte dintre ei, 30-40%, să fie tăiaţi pur şi simplu când pot fi transplantaţi. E o cerere cum sunt multe alte cereri şi încet-încet direcţionăm oamenii înspre această metodă mai prietenoasă cu natura. Pot fi mutaţi 20 de arbori în aceeaşi zi”, a explicat Nicuşor Dan, luni seară, la B1 TV.
 
Întrebat ce părere are despre faptul că primarul Sectorului 6 este dispus să plătească o amendă, Nicuşor Dan a spus că acesta nu este cel mai fericit model.
 
”Noi, ca autoritate publică, trebuie să fim un model pentru cetăţeni. Să spui «fac asta şi plătesc o amendă» nu e chiar cel mai fericit model”, a spus Dan.
 
Întrebat de asemenea, dacă s-au tensionat relaţiile cu Ciprian Ciucu după ce acesta şi-a dat demisia de la şefia PNL Bucureşti, Nicuşor Dan a răspuns că nu are timp de dezbateri şi conflicte.
 
”Sunt aşa multe lucruri de rezolvat la nivelul administraţiei publice din Bucureşti că, sincer vă spun, nu am timp nici de dezbateri, nici de conflicte. Sunt foarte multe lucruri de rezolvat şi există o prioritate a lor”, a precizat edilul.
 
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a precizat că edilul general Nicuşor Dan nu a emis avizele pentru defrişarea celor 400 de copaci de pe marginea drumului, acţiuni necesare pentru finalizarea lucrărilor de lărgire a străzii Valea Largă, care are ca obiectiv fluidizarea traficului pe Prelungirea Ghencea şi Bulevardul Timişoara. El a adăugat că, în aceste condiţii, are două opţiuni, şi anume: ori renunţă la lucrare sau taie copacii fără aviz şi plăteşte amenda.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.