Primarul Capitalei Nicuşor Dan anunţă vineri, într-o postare pe Facebook, mai multe lucrări în parcurile din Bucureşti, precizând că scopul este acela de ”a ne bucura de spaţii verzi curate şi îngrijite”. El precizează că va fi curăţat braţul lacului din Parcul Carol I, care,” în perioadele cu temperaturi ridicate, capătă un aspect neplăcut”. De asemenea, afirmă că vor fi plantaţi copaci atât în Parcul Carol, cât şi în Cişmigiu. Au fost totodată îndepărtaţi arborii uscaţi din Parcul Tineretului şi din Herăstrău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Intervenim în parcurile din Capitală pentru a ne bucura de spaţii verzi curate şi îngrijite. În această perioadă curăţăm braţul lacului din Parcul Carol I, o zonă extrem de colmatată, care, în perioadele cu temperaturi ridicate, capătă un aspect neplăcut”, afirmă primarul general, în condiţiile în care bucureştenii au reclamat în repetate rânduri, postând imagini pe reţelele sociale, starea parcurilor şi mai ales a Cişmigiului, aflat vizavi de sediul Primăriei Capitalei.
Conform lui Nicuşor Dan, pin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), şi împreună cu specialişti în executarea acestor tipuri de lucrări, are loc o intervenţie cu un utilaj amfibiu multifuncţional pe braţul adiacent insulei, îndepărtându-se astfel mâlul acumulat astfel că este asigurat accesul ambarcaţiunilor de agrement, iar apa are un aspect mai curat.
 
”De asemenea, va fi curăţat şi canalul amenajat în zona Grotei care captează apele ce izvorăsc în amplasament şi care sunt dirijate, prin pompare, în lac”, mai anunţă edilul.
 
În acelaşi timp, în cadrul unei campanii de curăţare a parcurilor, conform lui Nicuşor Dan, au fost tăiaţi arborii uscaţi care reprezentau un pericol pentru trecători şi este pregătit terenul pentru replantări prin îndepărtarea rădăcinilor şi resturilor vegetale.
 
”În Parcul Carol s-a curăţat spaţiul verde de rădăcini şi buturugi rămase de la peste 200 de copaci, iar zilele acestea solul este pregătit pentru viitoarele plantări. Şi în Grădina Cişmigiu au fost realizate defrişările necesare pentru a curăţa spaţiile verzi unde vor fi plantaţi alţi arbori. Au fost totodată îndepărtaţi şi arborii uscaţi din Parcul Tineretului şi Parcul Regele Mihai I (Herăstrău)”, adaugă Nicuşor Dan, ppostând ăi imagini din timpul lucrărilor.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.