Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că personalul DSP a fost suplimentat, astfel încât s-a ajuns la zi cu efectiarea anchetelor epidemiologice. În plus, Dan a precizat că se caută în permanenţă soluţii pentru suplimentarea paturilor de ATI, lucru care va fi realizat ”într-un termen rezonabil”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Înainte de a ajunge la ATI, trebuie să ne uităm la cum putem să evităm să ajungem în spital. Am reuşit să colaborăm cu instituţiile, în sfârşit, DSP avea un deficit de personal şi am alocat 200 medici şcolari şi în sfârşit suntem cu anchetele la zi”, a afirmat, marţi seară, la B 1 TV, Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că este o presiune mare pe secţiile de ATI şi se caută soluţii pentru suplimentarea numărului de paturi.

”Pe paturile ATI e o presiune acum (...) Există câteva locuri libere la Spitalul Malaxa care ţine de noi. Suntem în curs de evaluare dacă să mai facem 20 de paturi într-o clădire a Spitalului Colentina, s-a pornit deja proiectul pentru 16 paturi la Spitalul Victor Babeş,  mai există posibilitatea de 10 paturi la Spitalul Sfântul Ştefan şi mai există posibilitatea la Spitalul Modular din Pipera, de 20. Suntem în etapa de analiză şi cred că, într-un termen rezonabil, o să avem suplimentarea paturilor ATI din Bucureşti”, a mai afirmat primarul general.

Acesta consideră că ”este important” să nu se ajungă în secţiile de ATI, iar majoritatea bucureştenilor respectă măsurile impuse.

”Am făcut un chestionar pe transportul public şi taxi şi am identificat unele zone unde nu prea se poartă mască şi acolo merge Poliţia Locală să le spună oamenilor să poarte masca”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

În municipiul Bucureşti s-au confirmat, în ultimele 24 de ore, 1.147 noi cazuri de infectsre cu noul coronavirus, ajun gându-se la un total de 60.859.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.