Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a rezumat primele 11 luni din mandatul său, susţinând că atunci "când ai un bolnav la terapie intensivă, încerci să îl ţii în viaţă, mai mult decât încerci să îl cosmetizezi". Nicuşor Dan a promis că peste doi ani parcurile administrate de Primăria Generală vor arăta "aşa cum trebuie să arate un parc".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Eu, când am venit în administraţia asta, am preluat nişte proiecte care sunt utile, dar care nu rezolvă problema de ansamblu a oraşului. Pasajul de la Doamna Ghica rezolvă intersecţia, dar nu rezolvă traficul din Bucureşti. Când ai multitudinea asta de probleme, când ai un bolnav la terapie intensivă, încerci să îl ţii în viaţă, mai mult decât încerci să îl cosmetizezi. Cam ăsta este rezumatul acestor 11 luni”, a declarat primarul general al Capitalei, miercuri seară, într-o emisiune la TVR.
 
Nicuşor Dan a arătat că administraţia locală a avut conturile blocate, din cauza datoriilor, din august 2020 până în primăvara 2021 şi că angajaţii primăriei au făcut un "efort uriaş" pentru a nu ajunge în situaţia în care să nu poată plăti combustibilul pentru transportul public sau în care primăria să nu poată face investiţiile asumate pentru Euro 2020. 
 
Edilul a susţinut că, în unele aspecte din activitatea administraţiei, companiile municipale înfiinţate în mandatul Gabrielei Firea au reprezentat "obstacole". 
 
Nicuşor Dan a promis că peste doi ani cele 12 parcuri ale Primăriei Generale vor arăta "aşa cum trebuie să arate un parc", el menţionând că vor exista bani de investiţii fiindcă până atunci se vor fi achitat datoriile lăsate de fosta administraţie. 
 
Nicuşor Dan a reclamat lipsa de strategie a predecesorilor săi în ceea ce priveşte dezvoltarea Capitalei.
 
"Este o chestiune de strategie, pentru că ani de zile, administraţia bucureşteană s-a mulţumit să panseze ici-colo – hai să mai punem un pasaj aici, să mai punem nişte floricele aici – şi de fapt, nimeni nu a văzut ansamblul”, consideră edilul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.