Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit, luni, şi s-au luat decizii despre coordonarea eforturilor în sprijinul refugiaţilor ucraineni care ajung în Capitală. Potrivit datelor oficiale, 710 persoane au beneficiat de asistenţă de la debutul crizei, fiind strânse şapte tone de ajutoare. Primăria Capitalei pune la dispoziţie locuri în spitale, inclusiv în secţiile de ATI, pentru persoanele din Ucraina, care pot beneficia şi de testare gratuită pentru coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primăria Capitalei a informat în şedinţă despre capacităţile de cazare puse la dispoziţie pentru refugiaţi, precum şi despre faptul că a strâns 7 tone de ajutoare în urma donaţiilor făcute de bucureşteni. Centrele de donaţii puse la dispoziţie de primărie sunt Centrul Bebe de Bucureşti, Centrul pentru Economie Circulară şi Centrul de la Academia de Tenis din incinta Arenei Naţionale. Conform datelor centralizate de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială, 710 refugiaţi de mai multe naţionalităţi, veniţi în Bucureşti din Ucraina, au primit diverse forme de asistenţă”, anunţă, luni, primarul general Nicuşor Dan, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.  

Acesta anunţă că în spitalele administrate de primărie sunt puse la dispoziţie 22 de paturi ATI (libere în condiţiile scăderii cazurilor grave de COVID-19), precum şi 79 de paturi pentru diferite specialităţi chirurgicale. Sunt disponibile în plus 26 de paturi special pentru copii (inclusiv 6 paturi ATI) la Spitalul Victor Gomoiu şi am pus la punct capacităţi pentru testare PCR disponibile tuturor celor care sosesc din Ucraina.  

”Cu ajutorul STB, avem mai multe autobuze disponibile pentru transportul refugiaţilor, autobuze care operează deja pe rute care includ Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni. Mobilizăm în continuare instituţiile din subordinea PMB şi lucrăm împreună cu autorităţile centrale pentru a face faţă fluxului crescut de refugiaţi”, a mai transmis primarul general.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.