Primarul Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că bugetul Primăriei Capitalei în 2023 va fi de cinci miliarde de lei, precizând că trei miliarde de lei merg pe termie şi transportul public. El a mai menţionat că datoria publică este între 200 şi 300 de milioane de lei pe an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sunt două miliarde de euro. Dar se împart între Primăria Capitalei şi primăriile de sector. Până când am avut această inflaţie Primăria Capitalei avea patru miliarde de lei, adică puţin sub un miliard de euro şi primăriile de sector aveau şase. Acum pe bugetul de 2023 Primăria Capitalei va avea cinci miliarde şi primăriile de sector vor avea şapte miliarde de lei, însă, din banii pe care îi primeşte Primăria Capitalei trei miliarde erau două până acum, vor fi trei cu scumpirile astea, se duc pe termie şi transportul public. Apoi rămânem cu două miliarde din care avem spitale, mai puţin salariile, tot ce înseamnă investiţii, echipamente, căldura, toate acestea sunt plătite de primărie, avem toate teatrele din Bucureşti, mai puţin Opera şi Teatrul Naţional. Asta înseamnă inclusiv salarii. Avem toate aceste lucrări de infrastructură, avem tot ce înseamnă iluminat public, semaforizare în Bucureşti, situaţii de urgenţă. Datorie publică undeva între 200 şi 300 de milioane de lei pe an. Deci suntem tot timpul la limită”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat duminică la postul B1 TV cât este bugetul Primăriei Capitalei şi cum va fi cheltuit.

Edilul general a precizat că Primăria Capitalei are finanţări externe de un miliard de euro.

„Avem un program consistent de finanţări externe care fac un miliard de euro. 200 de milioane de euro tramvaiele care vor veni, din care au venit 15 până acum, 200 de milioane euro tot ce înseamnă lucrări la reţeaua de termoficare pentru care contractele sunt semnate, sunt în faza de proiectare şi la sfârşitul primăverii vor intra în şantier 12 kilometri , 500 de milioane de euro reabilitarea liniilor de tramvai care sunt deteriorate, 50 de milioane de euro autobuzele electrice, 50 de milioane de euro troleibuzele”, a explicat primarul Capitalei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.