Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că în cadrul şedinţei Consiliului General este discutat un proiect prin care se solicită Ministerului Educaţiei transmiterea cluburilor şcolare în administrarea municipalităţii, deoarece autorităţile locale doresc să dezvolte zona sportivă începând de la nivelul cluburilor sportive şcolare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicuşor Dan a declarat, marţi, la începutul şedinţei Consiliului General, că sunt mai multe proiecte care vizează lupta împotriva coronavirusului.
 
"Avem mai multe proiecte importante. În primul rând, cele mai importante vizează lupta împotriva coronavirusului, primele trei puncte de pe ordinea de zi, este un acord între Direcţia Generală de Asistenţă a municipiului, un proiect european, primul punct şi după aceea două proiecte care vizează colaborarea noastră cu Direcţia de Sănătate Publică pentru ca să poată să facă anchetele epidemiologice şi tot ce înseamnă activitate proprie în lupta împotriva coronavirusului”, a afirmat primarul general.
 
El a menţionat că un alt proiect vizează reducerea taxei turistice. 
 
"Avem un proiect care vizează reducerea considerabilă a taxei turistice, avem o zonă economică puternic afectată de coronavirus şi această măsură este binevenită şi, de altfel, solicitată de reprezentanţi acestei industrii”, a transmis Nicuşor Dan.
 
El a declarat că un alt proiect se referă la solicitarea către Ministerul Educaţiei de transmitere a cluburilor şcolare în administrarea municipalităţii. 
 
"Avem un proiect prin care solicităm Ministerului Educaţiei transmiterea cluburilor şcolare în administrarea municipalităţii şi facem asta pentru că vrem să dezvoltăm, este parte din proiectul nostru, vrem să dezvoltăm zona sportivă începând de la nivelul cluburilor sportive şcolare şi pe parcursul acestui mandat o să extindem către sportul de masă. De asemenea, un proiect similar vizează solicitarea către Ministerul Educaţiei de dare în administrare a municipiului Bucureşti a cluburilor de copii. Este primul pas în a face acele centre de cartier de care se tot vorbeşte, locaţii în care să îşi desfăşoare activitatea şi asociaţiile din zonă şi tinerii şi persoanele vârstnice în care să desfăşoare activităţi culturale”, a explicat primarul Bucureştiului. 
 
El s-a referit şi la un proiect de ajutor pentru instituţiile culturale independente, care va fi scos de pe ordinea de zi din motive tehnice. 
 
"Ultimul proiect despre care vreau să vorbesc, din păcate, o să îl scoatem de pe ordinea de zi pentru că sunt nişte chestiuni tehnice, este o formă de ajutor pentru instituţiile culturale independente puternic lovite de criza sanitară, un ajutor din partea municipalităţii. Repet, din motive tehnice suntem nevoiţi să-l scoatem de pe ordinea de zi, dar vom reveni foarte curând asupra lor pentru că e nevoie de acest ajutor de urgenţă”, a explicat Nicuşor Dan. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.