Premierul Nicolae Ciucă a transmis, miecuri, cu prilejul Zilei Libertăţii Presei, că are toată aprecierea pentru oamenii din presă care prin munca lor promovează şi apără interesele societăţii şi îi consider parteneri în eforturile pe care Guvernul şi le-a asumat pentru obiectivele majore ale României. Şeful Executivului arată că libertatea presei înseamnă cale liberă spre dezbaterea temelor de interes pentru societate şi a soluţiilor prin care să ajungem la concretizarea acestor obiective.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am mulţumit astăzi jurnaliştilor acreditaţi la Guvern pentru modul profesionist în care răspund nevoii de informare a societăţii. Sunt oameni responsabili, întotdeauna bine documentaţi, care pun în slujba adevărului şi a interesului public libertatea de exprimare şi accesul la informaţie, la nivelul valorilor euroatlantice pe care ni le-am asumat prin voinţa cetăţenilor”, afirmă premierul în mesaj. 
 
Şeful Executivului arată că ”munca de jurnalist implică, în primul rând, responsabilitate faţă de oameni, motiv pentru care consider de neacceptat orice formă de influenţă sau intimidare îndreptată împotriva presei”. 
 
”Cred irevocabil în dreptul la opinie şi în libertatea de exprimare, apreciez munca şi rolul presei în societatea românească. Asistăm de câţiva ani la o reaşezare a priorităţilor de comunicare, pe fondul dificultăţilor economice şi sociale generate de pandemie şi de războiul din proximitatea graniţelor noastre. Într-o perioadă în care multitudinea de canale de comunicare lasă loc şi unor campanii de dezinformare, provocarea cea mai dificilă, inclusiv pentru jurnalişti, este de a discerne între informarea corectă şi obiectivă, bine documentată, pe de o parte, şi informaţiile false, menite să manipuleze, să dezbine şi să incite la ură”, a spus premierul. 
 
Nicolae Ciucă arată că la nivel instituţional, dar şi la nivelul presei, suntem toţi în slujba românilor şi avem responsabilitatea de a apăra adevărul şi de a consolida împreună democraţia şi statul de drept.
 
”Am toată aprecierea pentru oamenii din presă care prin munca lor promovează şi apără interesele societăţii şi îi consider parteneri în eforturile pe care Guvernul şi le-a asumat pentru obiectivele majore ale României. Libertatea presei înseamnă cale liberă spre dezbaterea temelor de interes pentru societate şi a soluţiilor prin care să ajungem la concretizarea acestor obiective.
Cu încredere în profesionalismul şi buna credinţă a oamenilor care lucrează în mass-media, le urez tuturor sănătate, succes şi proiecte împlinite!
La mulţi ani!
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.