Primul ministru Nicolae Ciucă este de părere că SMURD, serviciul pentru situaţii de urgenţă coordonat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, ”funcţionează foarte bine”, în aceste condiţii Ciucă spunând că nu vede motivul pentru care SMURD ar trebui trecut în subordinea altei instituţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat ce părere are despre divergenţele din spaţiul public dintre ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, premierul Nicolae Ciucă a evitat să comenteze situaţia. De asemenea, întrebat dacă în opinia sa serviciul SMURD ar trebui trecut din subordinea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă la Ministerul Sănătăţii, premierul este de părere că ceva care funcţionează nu trebuie transferat în altă parte.
 
”Serviciul SMURD este unul care funcţionează şi am văzut cu toţii care este eficienţa intervenţiilor acestor echipaje. Ca atare, atunci când ceva funcţionează, cred că nu se cade să intervenim şi să-l transferăm sau să-l facem în aşa fel încât el să nu mai fie la fel de eficient. Nu ştiu ce a declarat domnul ministru Rafila, pentru că nu am primit această informaţie, dar eu vă pot spune cu certitudine că serviciul SMURD funcţionează foarte bine şi le mulţumesc pentru modul în care acţionează”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, joi seară.
  
”Dacă pacienţii sunt trataţi de pompieri, cred că şi juriştii pot să gestioneze activitatea, organizarea activităţii medicinei de urgenţă, împreună cu noi, pentru că suntem câteva persoane acolo care ştim despre ce e vorba”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Digi 24.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.