Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, duminică, la Iaşi, că al doilea val al pandemiei de coronavirus depinde foarte multde modul în care va fi gestionat primul val. ”Haideţi să respectăm normele, să transformăm primul val într-un val decizional”, a îndemnat ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Respectăm normele, avem transmitere comunitară redusă şi un număr scăzut de cazuri, ne menţinem în faza de platou. Haideţi să respectăm normele, să transformăm primul val într-un val decizional, pentru că al doilea valdepinde foarte mult de cum gestionăm primul val”, a afirmat, duminică, la Iaşi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Acesta a preizat că al doilea val depinde foarte mult de cum îl gestionăm pe primul: ”Credă că al dolea val depinde de primul, să termină, să ducem pe panta descendentă primul val”.

Ministrul a reiterat ideea că ar trebui ca populaţiasă se vaccineze împotriva gripei sezoniere, pentru a nu suprapune cele două epidemii, şi a anunţat că se ia în calcul vaccinarea pneumoccocică şi  vaccinarea BCG, cu privire la care există studii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.