Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că ritmul de răspândire a virusului SARS-CoV-2 depinde de respectarea unor reguli pe termen relativ lung, el susţinând că "cine crede că, dacă astăzi eu respect sau nu respect, voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniştit, se înşală". Tătaru a explicat că este nevoie de 28 de zile de respectarea a regulilor pentru a se ajunge la un "platou” în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi şi de alte 28 de zile pentru ca acest număr să scadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun, noi avem, în acest moment, nişte repere: internările, decesele, terapia intensivă. (...) În condiţiile în care eu voi respecta nişte reguli, avem trei cicluri de 14 zile, epidemiologic, ar trebui să ajung la o limitare, la un platou. Va trebui să continui încă cu acel ciclu de trei ori 14 zile ca să încep să scad ca şi număr. Cine crede că dacă astăzi eu respect sau nu respect voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniştit sau că voi merge la munte sau voi merge în străinătate, se înşală. Gândiţi-vă că nu suntem numai noi, toate comunităţile, toate ţările îşi închid graniţele”, a declarat Nelu Tătaru, luni seară, într-o emisiune la B1 Tv.
 
Acesta a precizat că, în prezent, sunt 25 de state din Europa, membre sau nu ale Uniunii Europene, care au rate de infectare mai mari decât cea înregistrată de România, iar acele ţări cu indici de infectare mai mici decât ai ţării noastre impun restricţii cetăţenilor români. 
 
"Condiţiile sunt foarte clare: respectăm nişte reguli 28 de zile, vom ajunge la un platou. Le mai respectăm încă 28 de zile, vom începe să scădem. Cred că ar trebui toţi, într-un efort comun, să ajungem la un numitor comun: respectarea unor reguli, un tratament de calitate în condiţii de presiune scăzută”, a adăugat Nelu Tătaru.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.