Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că 112 pacienţi dintre cei 377 internaţi în secţiile de Terapie Intensivă sunt intubaţi în acest moment. În total, există 840 de locuri la Terapie Intensivă, dotate cu tot ce este necesar şi se caută soluţii pentru identificarea altori locuri. La rândul său, premierul Ludovic Orban a cerut să fie pregătită ”o nouă linie de apărare, în cazul în care creşte numărul de pacienţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem 840 de paturi în Terapie Intensivă, cu tot ceea ce este necesar. În acest moment, 112 bolnavi sunt intubaţi din 377 care sunt internaţi”, a anunţat, miercuri, Nelu Tătaru, la începutul şpedinţei de Guvern.

Premierul Ludovic Orban a cerut soluţii pentru realizarea unir secţii intermediare, pentru ca paturile de ATI să poată fi eliberate la nevoie.

”Aici poate ar trebui găsită o soluţie, mai ales cei care au ieşit de pe ventilaţie şi li s-a ameliorat starea de sănătate, poate putem organiza nişte secţii intermediare, unde să poată fi oxigenaţi, astfel încât să putem disponibiliza paturi în cazul în care e necesară tratarea unor pacienţi la terapie intensivă”, a afirmat Ludovic Orban, care a cerut creşterea capacităţii de tratare în Bucureştri, dar şi în alte zone unde acest lucru se impune.

De asemenea, premierul a cerut să fie asigurate cadrele medicale pentru toate locurile ATI nou create: ”Trebuie să asigurăm toate cadrele medicale, dacă nu merge prin voluntariat, atunci prin detaşare. Trebuie făcută o evaluare serioasă a personalului are există în secţiile TI a spitalelor non-covid şi detaşaţi toţi cei care nu au încărcare suficientă în activitate. Aici chiar cred că trebuie făcut apel la empatie. Eu nu cred că un medic sau cadru medical poate lăsa un pacient ne tratat”.

În final, prim-ministrul a solicitat pregtirea unei noi linii de apărare.

”Nu uitaţi să pregătiţi o nouă linie de apărare, în cazul în care creşte numărul de pacienţi”, a afirmat Ludovic Orban.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri alte 1.182 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. Bilanţul este de 48.235 de persoane infectate.

De asemenea, 30 de persoane au decedat, numărul total ajungând la 2.269. Un număr de 22.049 de teste au fost făcute în ultimele 24 de ore, 13.954 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 8.095 la cerere.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.926. Dintre aceştia, la ATI sunt internaţi 377 de pacienţi.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.