Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a afirmat, duminică, la Iaşi că zilnic există câteva mii de teste COVID în aşteptare şi că soluţia ar fi ca laboratoarele să lucreze în trei schimburi, astfel încât să se ajungă la o capacitate de 28.000 de teste în 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nelu Tătaru susţine că activitatea celor 133 de laboratoare care fac teste COVID este suprasolicitată şi că există zilnic 6.000-7.000 de teste în aşteptare. 

Ministrul Sănătăţii afirmă că soluţia ar fi ca aceste laboratoare să lucreze în trei schimburi în loc de două, cum se întâmplă în prezent.

"În acest moment avem 133 de puncte de testare, cu o medie de 19.000-20.000 de teste făcute, într-un ritm de două ture pe zi. În condiţiile în care aceste laboratoare vor avea şi capacitatea de trei ture pe zi, atunci putem să ne ducem spre 27.000-28.000 de teste pe zi şi pot fi compensate odată cu venirea cererilor de teste pentru cei care pleacă în concediu, la cerere. Au ajuns ca o mare parte din teste să rămână în aşteptare, cum sunt 6.000-7.000 de teste pe zi. Doar mărirea capacităţii acestor puncte pe care le avem acum, 133 de puncte, cu o tură suplimentară poate ajunge cu aceste teste la zero", a declarat ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.