Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat că a fost suplimentat personalul din direcţiile de sănătate publică prin detaşarea a circa 900 de asistenţi medicali şi medici şcolari. El a adăugat că este luată în calcul creşterea numărului de echipaje din serviciile medicale de urgenţă prespitalicească şi că vor fi demarte discuţii în acest sens cu cei din ministerele de resort pentru a fi analizat impactul bugetar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Asigurarea personalului medical pentru funcţionarea unor domenii din sistem suprasolicitate în această perioadă reprezintă o prioritate. Am reuşit suplimentarea personalului din direcţiile de sănătate publică prin detaşarea a aproximativ 900 de asistenţi medicali şi medici şcolari. Luăm în discuţie şi creşterea numărului de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgenţă prespitalicească şi, în acest sens, vom demara discuţii cu colegii de la ministerele de resort pentru calcularea impactului bugetar”, a declarat Nelu Tătaru, marţi la finalul întâlnirii cu reprezentanţii Federaţiei Sindicală Ambulanţa din România, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
 
La întâlnirea la care a participat şi şeful DSU Raed Arafat, au fost discutate teme de interes pentru personalul din serviciile publice de Ambulanţă, precum suplimentarea personalului angajat în domeniu, clarificarea condiţiilor de acordare a sporului de risc aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr.43/2020 şi a sporului pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19.
 
Nelu Tătaru i-a asigurat pe liderii sindicatului de întreaga disponibilitate pentru dialog. Conducerea Ministerului Sănătăţii va analiza şi va lua în discuţie cererile personalului din serviciile publice de ambulanţă, conchide sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.