Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, miercuri, că Spitalul Aiud va deveni unitate suport Covid şi vor mai fi astfel disponibile în judeţul Alba 200 de paturi pentru patologie medie şi alte 20 de Terapie Intensivă. El a menţionat că până când paturile de Terapie Intensivă de la Aiud vor devenit operaţionale, tot Spitalul Judeţean va asigura terapie pentru pacienţii critici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nelu Tătaru s-a aflat, miercuri, într-o vizită în judeţui Alba pentru a evalua situaţia epidemiologică şi evoluţia numărului de cazuri. 

“Este un indice peste 4 în Alba, peste 6 în Alba Iulia, relativ stagnarea numărului de cazuri astăzi faţă de ziua de ieri, dar în acelaşi timp şi o evaluare a capacităţii actului medical în judeţul Alba. În acest moment 270 de pacienţi internaţi cu o simptomatologie medie, 16 în Terapie Intensivă, 8 intubaţi, capacitatea de extensie la ce înseamnă Terapie Intensivă am evoluat  şi prin ordin de ministru se va trece spitalul Aiud în spital suport Covid. Acolo vom avea până în 200 de paturi pentru patologie medie şi 20 de paturi pentru Terapie Intensivă. În continuare până se va operaţionaliza Terapie Intensivă în 7-10 zile la Aiud, tot Spitalul Judeţean va asigura Terapia Intensivă pentru pacienţii critici”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că analiza autorităţilor a arătat că în judeţul Alba vor trebui să mai fie restricţii, menţionând că acestea vor fi stabilite şi anunţate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.